Gratis duurzamer worden (en kosten besparen)

Er is veel te zeggen over de ontwikkeling van en duurzame samenleving. Naast alle maatschappelijke consequenties van de opwarming van de aarde is er één eenvoudig argument om zuinig om te gaan met energie, wat even eenvoudig te implementeren is: Bezuinig op uw energiekosten.

In de tweede regel van dit blog schrijf ik dat energiebesparing eenvoudig te implementeren is. Ik geef u een paar voorbeelden van ‘laaghangend fruit’: Voorbeelden uit de praktijk die direct resultaat brengen.

Mag het licht uit?

Beoordeel, voordat u investeert in nieuwe armaturen of ledverlichting, uw bestaande lichtplannen. Tijdens een inventarisatie voor een modeketen kwamen we er achter dat de verlichting in hun filialen  buiten openingstijden uitzetten een besparing van bijna 50.000 euro op jaarbasis opleveren. Door goed te kijken naar het tijdstip waarop in en rond uw bedrijfspand de lichten aangaan kunt u een eerste bezuiniging realiseren.

Leg minder meters af.

Veel bedrijven zijn zich er niet van bewust hoeveel onnodige (kilo)meters wij afleggen. Dat geldt natuurlijk voor het aantal kilometers dat uw personeel op de weg aflegt, maar ook voor de interne logistiek. Bijkomend voordeel is dat uw mensen, naast een besparing op brandstof, ook minder uren onderweg zijn en zich op hun kerntaken kunnen richten.

 

Kijk eens in uw organisatie of u bovenstaande tips kunt toepassen en daar op korte termijn de revenuen van plukt. U hoeft, voor de eerste winst, geen Euro te investeren. Daarna kijkt u hoe u in de volgende fase de energierekening nog verder omlaag kunt brengen. Het moge duidelijk zijn dat wij, de jongens van De Wit, in die fase u graag voorrekenen hoe uw investering in duurzaam ondernemen verdere besparingen oplevert.


« Terug

 

Beoordeling 8,6 gebaseerd op 27 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist