Zonnepanelen leveren direct rendement en dragen bij aan uw klimaatdoelstelling

We begrijpen dat u niet vaak op het dak van uw bedrijfspand staat, maar als u dat een keer doet zult u ervaren dat u een behoorlijk oppervlak van uw bedrijf ongebruikt laat. Tijd om na te denken over de installatie van zonnepanelen. Zonnepanelen leveren direct rendement op en bezorgen u een aantal aantrekkelijke fiscale aftrekposten.

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek 28% (KIA)

Bij investeren in zonnepanelen kunt u tot maximaal 28% extra (bovenop de energie-investeringsaftrek) van uw bedrijfswinst aftrekken. De hoogte van het percentage is afhankelijk van de totale investering die u in een bepaald jaar doet. Dit leidt direct tot een lagere belastingheffing en een liquiditeitsvoordeel.

Energie-investeringsaftrek 41,5% (EIA)

Zonnepanelen vallen onder de energie-investeringsaftrek. Het is mogelijk naast de gewone afschrijving van uw investering een extra aftrekpost toe te passen. Met deze aftrek kunt u 41,5% van uw investering in zonnepanelen aftrekken van de bedrijfswinst. Dit levert gelijk een belastingvoordeel op welke afhankelijk is van uw fiscale situatie. Voor een bv is het voordeel maximaal 25% en voor een IB ondernemer is het voordeel zelfs maximaal 52%. Naast deze energie-investeringsaftrek kunt u daarnaast ook gebruik maken van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek.

Vennootschaps- en inkomstenbelasting

Op de investering die u doet in zonnepanelen op uw dak schrijft u als ondernemer af. Deze afschrijving komt ten laste van uw winst. Over het gedeelte van de afschrijving hoeft u geen belasting te betalen en dit leidt tot een voordeel van maximaal 25% in het geval van vennootschapsbelasting en maximaal 52% in het geval van inkomstenbelasting. Hiervoor is het uiteraard wel van belang dat u als ondernemer winst maakt.

De jongens van De Wit zijn dé duurzaamheidspecialisten van de Bollenstreek

Kies voor vakmanschap! Onze erkende installateurs beschikken over alle vereiste kennis en vakbekwaamheid om zonnepanelen veilig en conform de normeringen bij u te installeren. Wij helpen u met het hele traject: beoordelen mogelijkheden, adviseren over de optimale configuratie, installatie, monitoring en geven advies (in voorkomende gevallen) over subsidies, belastingmaatregelen, financieringen en vergunningen.


« Terug

 

Beoordeling 8,6 gebaseerd op 27 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist