Betere energieprestaties, minder kosten

Vanaf 2023 moet een kantoor groter dan 100 m2 een verplicht Energielabel C hebben. Dat kan u door uw gebouw energiezuinig te maken met bijvoorbeeld zonnepanelen zorgt voor lagere energiekosten. De overheid ondersteunt u met subsidies, de jongens van De Wit Electro met advies en uitvoering. Check eerst uw Energielabel, zodat u tijdig maatregelen kunt nemen.


Als uw kantoor het label A, B of C heeft voldoet het aan die norm voor 2023. Het wordt anders als uw kantoor een Energielabel D t/m G heeft. Dan kan het soms zonder ingrijpende verbouwing het label C halen. Dat rekenen we graag voor u uit; we controleren het gebouw en stellen verbeteringen voor. Misschien krijgt uw pand na wat simpele aanpassingen meteen het hogere Energielabel A of B.

Verbeter de energieprestatie van uw gebouw

Naast de wettelijke eis helpt uw nieuwe energielabel uw kosten te verlagen. Hoeveel dat is rekenen we uit aan de hand van een energieprestatieadvies (EPA). Met dit maatwerkadvies kunt u bouwkundige en installatietechnische maatregelen nemen om de energieprestatie van uw gebouw te verbeteren. Dat levert u een lagere energierekening, minder milieubelasting en een gezonder binnenklimaat. Een EPA wordt opgesteld door onze gecertificeerde EPA-adviseur.

Maak gebruik van financiële regelingen

De overheid ondersteunt ondernemers bij het nemen van energiebesparende maatregelen. Hier zijn verschillende financiële en fiscale regelingen voor. Bekijk bijvoorbeeld de mogelijkheden van de volgende subsidies:

  1. Stimulering Duurzame Energieproductie SDE+ . Voor investeringen in de ontwikkeling van nieuwe technieken voor onder andere zonne- en windenergie.
  2. Energie Investerings Aftrek (EIA) . Voor fiscaal voordeel en het investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie.
  3. Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE ). Voor een tegemoetkoming in de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels.
  4. Regeling Groenprojecten . Bijvoorbeeld: duurzame huisvesting realiseren met een groenverklaring voor duurzaam bouwen.

Er zijn nog meer financiële en fiscale regelingen voor duurzame energievoorzieningen. Check ze in de energiesubsidiewijzer voor gebouwen. Meer informatie hierover vind u op de website van "Ondernemersplein maar uw bedrijfspand energiezuinig" en uiteraard in een persoonlijk gesprek met de jongens van De Wit uit Noordwijkerhout.


« Terug

 

Beoordeling 8,6 gebaseerd op 27 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist