Parkeergarage Princehaven

Onder Princehaven is een parkeergarage aangelegd met een uitstraling en autovriendelijkheid die je niet overal tegenkomt. Sterker nog, misschien zou deze locatie nog eens als voorbeeldfunctie kunnen worden gebruikt. Princehaven is en wordt gerealiseerd door de Aannemers Combinatie Katwijk (ACK). Verantwoordelijke voor onder meer de elektrotechnische inrichting en beveiliging van de parkeergarage is De Wit, Elektrotechnisch Aannemer te Katwijk.

 

Veiligheid

 

Princehaven kenmerkt zich als een hoogstandje in veiligheidstechniek. In uitstekend overleg met de opdrachtgever heeft De Wit zich, samen met zijn leveranciers, kunnen "uitleven" op dit project. Kosten nog moeite zijn gespaard om deze garage het toonbeeld van veiligheid te kunnen laten zijn.

 

Technisch vernuft

 

Betrouwbare veiligheidsmaatregelen zijn van groot belang. Daarom zijn er enkele technische noviteiten geïnstalleerd. Een daarvan is het LIST-Sensorkabelsysteem. De Wit heeft in overleg met Mütec Benelux bewust gekozen voor dit bijzondere detectiesysteem. Op diverse plekken in de garage zijn deze kabels geplaatst. Ongevoelig voor de zwaarste vervuilingen maar uiterst gevoelig voor het op het juiste moment aansturen van akoestische en optische signaalgevers, is de LIST-Sensorkabel een ideaal beveiligingsproduct.

 

CO2 en LPG detectie-systeem

 

Princehaven is voor alle brandstofcategoriën toegankelijk. Waar veelal auto's met een LPG-installatie worden geweerd, zijn ze hier welkom. Van leverancier Dräger is een zeer gevoelig detectiesysteem geïnstalleerd. U herkent dit aan de grijze kastjes op "kniehoogte". Bij een te hoge concentratie CO2 of LPG wordt onmiddellijk alarm geslagen. Op dat moment worden meteen alle wettelijk vereiste veiligheidsmaatregelen van kracht.

 

Noodstroomaggregaat

 

Mocht onverhoopt door calamiteiten de verlichting en ventilatie uitvallen, dan wordt dit direct overgenomen door een noodstroomaggregaat. Zeker in geval van brand is het van levensbelang dat de ruimte verlicht blijft en de rookontwikkeling tot een minimum wordt teruggebracht.

 

Cameratoezicht

 

Een toezichthouder die zicht heeft op de garage dankzij enkele strategisch geplaatste camera's, kan wanneer nodig assistentie verlenen bij betalingen of liftbediening. In combinatie met de heldere verlichting is parkeren in Princehaven een in vele opzichten veilige manier.


« Terug

 

Beoordeling 8,6 gebaseerd op 27 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist