Thuisbatterijen


Thuisbatterijen zijn in opkomst en wij geloven in de toepassing ervan om het elektriciteitsnet niet onnodig te belasten en de pieken in de stroomvraag beter op te vangen. Wij maken gebruik van kwalitatief hoogstaande slimme batterijsystemen. U kunt bij ons terecht voor meer informatie over deze systemen. Wij bespreken graag uw thuissituatie om een maatwerkvoorstel op te stellen op basis van uw wensen.

In welke situatie past u de thuisbatterij toe?

Zelfconsumptie verhogen van uw zonnepanelen:

Zelfconsumptie slaat op de hoeveelheid elektriciteit die men direct verbruikt op het moment dat zonnepanelen stroom produceren. Met een batterij kunt u de zelfconsumptie verhogen van uw zonnepanelen. De stroom die wordt opgewekt en op dat moment niet nodig is voor eigen gebruik wordt dan opgeslagen in de batterij. De batterij levert vervolgens de stroom weer terug wanneer nodig. Gemiddeld is de zelfconsumptie van zonnepanelen 30%. Met een batterij kan dit zeker naar 70% worden verhoogd. Gelijk uw batterij configureren? Maak gebruik van de thuisbatterij calculator van Lyv Energy Management Solutions.

Dynamische tarieven (EPEX): Met energiemanagement van Lyv is het mogelijk om de batterij aan te sturen op basis van uurprijzen. Dit kan met ‘Local Financial Optimisation’ (LFO) van Lyv. Met deze dienst laadt en ontlaadt de batterij met als doel een zo hoog mogelijk financieel rendement te bereiken. Het is ook mogelijk om andere apparaten zoals boilers en laadpalen voor elektrische auto’s te koppelen aan de LFO dienst. De LFO dienst is een abonnement.

Peak Shaving:

Het gebruik van stroom kent altijd pieken. Soms is die piek zo groot dat een standaardaansluiting de stroomvraag niet kan leveren. Dan is er een grotere en dure stroomaansluiting nodig, maar door netwerkproblemen (congestie) wordt het steeds moeilijker om een grotere aansluiting te krijgen. In dit soort situaties is een batterij met een Peak Shaving functie de oplossing. De batterij wordt geladen met zonnestroom of uit het net wanneer er weinig vraag is. Wanneer de maximale waarde van de aansluiting overschreden dreigt te worden zal de batterij ontladen worden om de piek op te vangen.

Noodstroom:

Nederland beschikt over een zeer betrouwbaar netwerk. Het uitvallen van de stroom is dus niet heel groot. In sommige gevallen kan het onverwacht wegvallen van de stroom toch erg vervelend of onwenselijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan beveiligingssystemen, elektrische deuren en Wifi. Een batterij kan dienen als noodstroomvoorziening. Hoe groot het systeem moet zijn hangt erg af van de wensen.

Off-grid:

Wilt u volledig onafhankelijk zijn? Dan is een off-grid systeem mogelijk wanneer de woning beschikt over zonnepanelen om de energie op te wekken die nodig is. Een uitdaging hierbij is de winterperiode waarin de zonuren beperkt zijn.

Meer weten?

Vraag hier een adviesgesprek aan!