DOMOTICA

Comfort en luxe | Veiligheid en energiebeheer | Gebouwbeheerssystemen | Zelfstandigheid

 

 • Domotica is vandaag de dag meer dan 'comfort' en 'luxe' in uw woning. De thema’s veiligheid, zelfstandigheid, energiebeheer en bewaken zijn inmiddels veel belangrijker geworden.

 • Een domotica installatie is voor iedere woning realiseerbaar. Of het nu via een bedrade- of een draadloze installatie gaat, comfort veiligheid en energiebeheer in uw woning is altijd in te passen volgens uw wensen.

 • Steeds vaker worden nieuwbouwwoningen voorzien van moderne vormen van verwarming, koeling en ventilatie. Het is essentieel dat de toegepaste installaties goed worden aangestuurd en onderling worden gekoppeld. Juist hier komen de kracht en de mogelijkheden van een Domintell bussysteem tot hun recht.

 • Met domotica kan uw beveiliging automatische verlichting inschakelen als u het alarm uitzet, maar u kunt er ook voor kiezen dat bij een alarmmelding alle lichten automatisch aan gaan. Bovendien zijn diverse installaties zoals inbraakbeveiliging, brandmeldinstallaties, toegangsbeheer en verlichting goed met elkaar te integreren.

 • Voor optimale veiligheid en gebruiksgemak is verlichting is in alle verkeersruimten, toiletten of kantoren te schakelen met bewegingsmelders.

 • Domotica is van grote betekenis in de gezondheid- en ouderenzorg. De vraag is actueel hoe wij mensen langer zelfstandig kunnen laten wonen. Hiervoor zijn oneindig veel mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn: melders die registreren of iemand gevallen is; apparatuur om noodoproepen te plegen en draadloos te communiceren met hulpdiensten; het direct openen van deuren voor hulpverlening en het inschakelen van verlichting zodat ook hulpverlening veilig binnen kan komen; het via spraak schakelen van verlichting en apparatuur; het via op afstand doen van metingen voor hart, suikerniveau´s, etc.
   
 • Met domotica komen veel mogelijkheden voor energiebeheer binnen handbereik. Denkt u hierbij aan het automatisch schakelen van verlichting; het automatisch schakelen van verwarming; het uitschakelen van verwarming of airco in een kamer als er een raam wordt open gezet; het automatisch omschakelen op duurzame energie wanneer dit beschikbaar is (bijv. het verwarmen op zonne-energie als in de winter de zon volop schijnt).

 • Ook in de utiliteitsbouw komt een gebouwbeheersysteem goed tot zijn recht. Steeds meer verschillende installaties worden aangebracht, die elk op hun beurt weer bediend en onderhouden moeten worden. Het is zinvol om deze installaties onderling te koppelen in een geïntegreerd gebouwbeheerssysteem. DE WIT informeert u graag vrijblijvend over de mogelijkheden, van eenvoudig tot zeer complex.

 • DE WIT is dealer van Webeasy en kan deze installaties aanleggen en onderhouden. Het concept voorziet in de mogelijkheid om alle gebouwgebonden componenten te sturen en te koppelen. Hierdoor ontstaat een echt ‘plug-and-play’ GBS systeem. Vooral voor de kleinere werktuigbouwkundige installatie is dit een perfecte oplossing. Zo is met de module doucheautomatisering bijvoorbeeld ook een doeltreffende legionellabestrijding te realiseren.
 • De servicemonteurs van DE WIT zijn KNX-EIB gediplomeerd. Ook de veel toegepaste systemen als Domintell, Nikobus en Webeasy zijn door DE WIT te beheren en te programmeren.
 

Beoordeling 8,6 gebaseerd op 29 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist