Andreas College

Er is een mooie moderne onderwijsvleugel neer gezet, waarin het technisch onderwijs volledig tot haar recht komt. Helaas kiezen steeds minder jongeren de richting Techniek, ondanks dat de kansen voor een goede en mooie loopbaan in de Techniek optimaal zijn. De kans op het vinden van een baan in de techniek is maximaal en er zal in de toekomst veel vraag blijven naar technici. Hoe kan je technisch onderwijs geven in een gebouw welke zelf niet vol met techniek zit?

Bij de bouw van de nieuwe praktijkvleugel heeft de directie van het Andreas College De Wit Elektrotechnisch Aannemer direct in hun bouwteam binnen gehaald, om haar te laten adviseren over moderne schakelsystemen voor de verlichting, de veiligheids-voorzieningen binnen de praktijklokalen en het hele onderwijsgebouw, communicatie mogelijkheden, enz.

“Als bouwteam-partner is het goed als je voor een project direct met de klant in contact staat”, aldus Sjaak van der Zwan van De Wit Elektrotechnisch Aannemer. En dat wordt nog gemakkelijker als de klant ook verstand heeft van techniek en uit onderwijsoogpunt weet wat er op de markt te koop is. Er moet dan een balans worden gevonden met deze techniek en de kosten van een onderwijsgebouw, deze balans is in de uitbreiding van het Andreas College goed gevonden.

 

De inrichting 

 

Samen met Dhr. M. van Rijn van het Andreas College is er gezocht naar een optimaal schakelsysteem voor de verlichting van alle lokalen, Uiteindelijk is gekozen om de verlichting te laten schakelen met programmeerbare bewegingsmelders. Via een infrarood program-meer-apparaat kan iedere bewegingsmelder ingesteld worden op gevoeligheid, lichtinval, schakeltijd enz. Dit levert een behoorlijke tijdbesparing op voor de technische dienst van de school om dat bij een instellingwijziging niet de melders opengehaald hoeven te worden. Alle praktijklokalen zijn voorzien van moderne schakel- en verdeelinrichtingen met de nodige veiligheidsvoorzieningen voor de leerlingen. Het hele computernetwerk is voor de toekomst uitgelegd, met CAT-6 databekabeling, voor hoge data-snelheden. Vooral in onderwijsgebouwen met heel veel PC’s aangesloten op het netwerk zijn deze data-snelheden van belang, om leerlingen niet met heel traag werkende computers te laten werken. Als totaal installateur levert en installeert De Wit ook de ontruimings-installatie, noodverlichting en het moderne school-communicatiesysteem.

Als huisinstallateur van het Andreas College wenst De Wit Elektrotechnisch Aannemer het Andreas College, het team van docenten en de leerlingen veel succes en studieplezier toe in de nieuwbouw.

Op deze pagina vindt u andere door De Wit gerealiseerde projecten, waar De Wit nog steeds huisinstallateur is.

Maar De Wit heeft een veel breder diensten pakket:

• Ajax dealer voor brandblusmiddelen en brandslanghaspels met onderhoud

• Brandmeld-, ontruimings- en noodverlichtingsinstallaties met onderhoudsabonnementen

• Telefooncentrales van Panasonic en Samsung

Installatiekeuringen volgens NEN 3140 of EN-50110 volgens de Arbowetgeving en eisen van verzekeraars, maar ook voor de APK van elektrische- en gasinstallaties kunt u terecht bij De Wit Elektrotechnisch Aannemer.


« Terug

 

Beoordeling 7,9 gebaseerd op 7 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist